ICM en Performance Happiness: werkgeluk door ontmoeting

Performance Happiness werkt samen met opleider ICM aan een aanpak voor klanten van ICM die werkgeluk, betrokkenheid en potentieel benutten in de kern van hun business willen plaatsen. Een aanpak dat ziet op organisatie-ontwikkeling en verder gaat dan het huidige trainings- en scholingsaanbod. In het kader van deze samenwerking accrediteerden we een groep ICM-medewerkers.

 Door: Wim Oolbekkink

Eindelijk is het zover. Na maanden van beeldschermwerken kunnen we elkaar in het echt ontmoeten. Dat biedt een absolute meerwaarde, ook voor onze samenwerking met ICM. Dat blijkt tijdens de ontmoeting met trainers en consultants van ICM die we in de achterliggende maanden opleidden tot lincensed practitioner in de wetenschap van werkgeluk. Vandaag is de afrondende bijeenkomst. Het werd een bijzondere ochtend.

We nemen ruim de tijd voor een check-in die maanden overbrugt. Sommigen van ons zijn emotioneel over het weerzien van elkaar op de werkplek. Anderen verloren in de achterliggende maanden geliefden. Er was stress vanwege de combinatie werk-gezin. Met te veel mensen in een te kleine ruimte. Zoomen op de bedrand. Een kind dat met indianentooi door het beeld rent. Even stil liefje, mama is even aan het praten met collega’s. Of mensen, zoals ik, die zich van de ene zoom naar de andere haasten in de veronderstelling dat efficiency geen tol vraagt. Niet dus. Met migraine, brandende ogen en moeheid tot gevolg.

Het accreditatieprogramma ronden we succesvol af. Met lof en appeltaart zoals dat heet.

En dan gaat het gesprek over ‘hoe nu verder?’. Werkgeluk in post-corona-tijd waarin werkeloosheid dreigt en bedrijven failliet gaan. Misschien is het woord werkgeluk niet in alle gevallen de goede ingang voor het gesprek met de klant. Maar de direct samenhangende thema’s blijven rechtovereind;

  • Hoe lever ik een goede bijdrage?
  • Hoe geef ik betekenis aan mijn werk?
  • Hoe bevorder ik betrokkenheid bij mijn medewerkers?
  • Hoe kan ik, ook (of juist) in moeilijke omstandigheden, mijn potentieel benutten?
  • Hoe geef ik teamleden waardering voor wat ze bijdragen?
  • Hoe blijf ik veerkrachtig?

En na 10 jaar onderzoek weten we waartoe dat leidt: tot werkgeluk.

Wil je jouw organisatie ook in richting van werkgeluk ontwikkelen? Neem dan contact met ons op.

Onderbouwing van onze aanpak en kijk op werkgeluk vinden we belangrijk. Wil je vaker tips en adviezen ontvangen over het belang van plezier in je werk? Schrijf je dan in op onze inspiratienieuwsbrief.