Over performance happiness

Performance Happiness biedt leidinggevenden – vanuit wetenschappelijk onderzoek en inzichten uit de praktijk – instrumenten om het werkplezier van zichzelf en hun medewerkers te laten groeien. Door gebruik van praktische tools, coachings, workshops en adviezen, wordt een proactieve mindset gestimuleerd. Zodat leidinggevenden en hun medewerkers hun eigen potentieel benutten en ervaren welke waardevolle bijdrage ze kunnen leveren in hun werk.

Performance Happiness is in 2011 opgericht door Wim Oolbekkink en Henk-Peter Dijkema. “Sinds de start zijn we partner van iOpener Institute. In 2007 startte iOpener Institute samen met de universiteit van Oxford een research-project naar motivatie en werk, dat tot vandaag doorloopt. Op basis van de inbreng van ruim 50.000 werkende mensen is een wetenschappelijke aanpak ontwikkeld om werkgeluk binnen organisaties te versterken. Deze methodiek, waar wij ook gebruik van maken, maakt duidelijk welke factoren ervoor zorgen dat je al dan niet presteert en prettig voelt in je werk.”

Performance Happiness wordt geleid door Wim en Henk-Peter en wordt ondersteund door een team van zelfstandige professionals. “Vanuit onze overtuiging dat plezier en prestaties hand in hand gaan, werken we als mentor, klankbord en opleider voor HR-managers en leidinggevenden. We ontwikkelen interventies op het gebied van positieve werkbeleving, schrijven er boeken over en blijven op zoek naar nieuwe invalshoeken.”

Founder

Henk-Peter Dijkema

“Ik ben ervan overtuigd dat persoonlijk leiderschap van mensen de sleutel vormt voor het succes van een organisatie. Ik houd ervan om mensen uit te dagen om het beste te geven en betekenisvol te zijn voor hun omgeving. Of het nu directeuren, ondernemers, managers, medewerkers of zelfstandige professionals zijn.”

Henk-Peter is een organisatieontwikkelaar met tropenervaring. Hij werkte jarenlang in Nepal waar hij samen met de lokale bevolking organisaties opzette en uitbouwde. Het kleurde zijn kijk op de wereld en visie op werk.

Founder

Wim Oolbekkink

“Ik zie voortdurend kansen om nieuwe invalshoeken, partnerships en klanten te koppelen aan Performance Happiness. Met oog voor relaties – en zonder het resultaat uit het oog te verliezen.”

Wim staat bekend als een verrassende verbinder. In zijn leven hanteert hij de slogan van Desmond Tutu; I need you to be you, so that I can be me. Over achieving your potential gesproken. 

Team

Henk-Peter Dijkema en Wim Oolbekkink werken samen met een team van professionals aan opdrachten bij klanten. Deze professionals ondersteunen ons in de ontwikkeling van organisaties, op gebied van (executive) coaching en teamcoaching. 

Executive coach

Henriëtte van Dort

“Leren, ontwikkelen en veranderen, vraagt om moed en lef. Maar als jij vanuit wie je bent, keuzes maakt om je kwaliteiten in te zetten, kun je echt impact hebben op je omgeving. Uit ervaring weet ik dat een goede professional die op zijn plek zit van grote waarde is voor een organisatie.”

Henriëtte is een zeer ervaren, allround HR-professional en werkte voor gerenommeerde ondernemingen, zowel in de profit als in de not-for-profit sector. Zij is als adviseur, trainer, docent en coach voortdurend bezig met het vormgeven van organisatie-, team- en individuele ontwikkeling.  Henriëtte ondersteunt Performance Happiness bij (executive) coaching en teamcoaching, en is communicatiecoach bij LifeLanguages.

Bekijk LinkedIn

Executive coach

Elsbeth Tramper

“Iedere dag leer ik. Van ontmoetingen, van mijn klanten, van gesprekken. Wat ik leer, en geleerd heb, biedt een stevige basis om organisaties te helpen bij mensgerichte vraagstukken. Mijn missie in de zakelijke omgeving is dat iedere organisatie bijdraagt aan het welzijn van haar mensen.”

Met een achtergrond in bedrijfskunde en organisatiepsychologie zoekt Elsbeth naar verbindingen die ervoor zorgen dat samenwerken in organisaties beter verloopt en werkgeluk kan groeien. Elsbeth ondersteunt Performance Happiness bij coaching en teamcoaching, en is communicatiecoach bij LifeLanguages.

Bekijk LinkedIn

Coach

Christel Hebly

“Organisaties komen tot bloei als de mensen het beste van zichzelf geven en plezierig samenwerken. Daar ben ik van overtuigd. Daarom vind ik aandacht voor het individu minstens zo belangrijk als het versterken van de onderlinge relaties; omdat mensen groeien in relatie met elkaar.”

Christel werkt met teams aan visie-vorming, open communicatie, positieve relaties en het hanteren van conflicten. In individuele trajecten met vragen op het gebied van leiderschap, loopbaan, werk-energie-balans (stressklachten) en omgaan met verandering. Christel ondersteunt Performance Happiness bij coaching en teamcoaching.

Bekijk LinkedIn

Coach

Sanne Dijkema

“Ik ben van jongs af geboeid door wat mensen beweegt en motiveert. En ik ben nieuwsgierig naar hoe mensen communiceren, zodat echte verbinding ontstaat. In het werk voor Performance Happiness richt ik me op de beïnvloeding van sociale context, werkgeluk en performance.”

Sanne heeft een achtergrond in sociale psychologie. Naast haar werk voor Performance Happiness is ze Manager HR bij Northwave en richt ze zich op het ontwikkelen van een organisatiecultuur waarin individuele behoefte en het verhogen van teamperformance in balans zijn. Sanne ondersteunt Performance Happiness bij coaching en teamcoaching.

Bekijk LinkedIn

Samenwerkingen

We blijven zelf graag geïnspireerd. Dat doen we door opleidingen te volgen maar ook door duurzame samenwerkingen aan te gaan.

nieuwsbrief

Wil je meer weten over het nut van werkgeluk of de resultaten die het oplevert? Inhoud en onderbouwing van onze aanpak vinden we belangrijk. Daarom schrijven we boeken, artikelen en blogs over werkgeluk en aanverwante onderwerpen. Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief, die 5 keer per jaar verschijnt.