Over performance happiness

Performance Happiness biedt leidinggevenden – vanuit wetenschappelijk onderzoek en inzichten uit de praktijk – instrumenten om het werkplezier van zichzelf en hun medewerkers te laten groeien. Door gebruik van praktische tools, coachings, workshops en adviezen, wordt een proactieve mindset gestimuleerd. Zodat leidinggevenden en hun medewerkers hun eigen potentieel benutten en ervaren welke waardevolle bijdrage ze kunnen leveren in hun werk.

Performance Happiness is in 2011 opgericht door Wim Oolbekkink en Henk-Peter Dijkema. “Sinds de start zijn we partner van iOpener Institute. In 2007 startte iOpener Institute samen met de universiteit van Oxford een research-project naar motivatie en werk, dat tot vandaag doorloopt. Op basis van de inbreng van ruim 50.000 werkende mensen is een wetenschappelijke aanpak ontwikkeld om werkgeluk binnen organisaties te versterken. Deze methodiek, waar wij ook gebruik van maken, maakt duidelijk welke factoren ervoor zorgen dat je al dan niet presteert en prettig voelt in je werk.”

Performance Happiness wordt geleid door Wim en Henk-Peter en wordt ondersteund door een team van zelfstandige professionals. “Vanuit onze overtuiging dat plezier en prestaties hand in hand gaan, werken we als mentor, klankbord en opleider voor HR-managers en leidinggevenden. We ontwikkelen interventies op het gebied van positieve werkbeleving, schrijven er boeken over en blijven op zoek naar nieuwe invalshoeken.”

ons team

Klik hier >
om meer te lezen over Wim

Wim Oolbekkink

Opgeleid als arbeidsrechtjurist maakte Wim na verloop van tijd de overstap naar het trainersvak. Geboeid door de vraag waarom en waarvoor mensen gemotiveerd zijn om tijd en energie in werk te stoppen kwam hij op het spoor van werkgeluk. Door werkgeluk in de praktijk te brengen (altijd met vallen en opstaan) blijft hij dicht bij wat me drijft; mensen (op weg) helpen in het beter benutten van hun potentieel. En daarin onverwachte en ongedachte verbindingen zien en tot stand brengen.

Klik hier >
om meer te lezen over Henk-Peter

Henk-Peter Dijkema​

Na een landbouwkundige studie woonden Henk-Peter en zijn vrouw Dona ruim acht jaar in Nepal. In Nepal ontwikkelde hij trainingen voor boeren om veeziekten te herkennen en behandelen. Dat verschoof naar lokale organisaties stimuleren en helpen opbouwen. In Nederland werkte Henk-Peter als trainer met veel mensen in allerlei organisaties, steeds meer rondom leiderschap, teamontwikkeling en communicatie. Inmiddels geniet hij van opa-zijn en het werken aan Performance Happiness, waarmee hij (werk)geluk, leiderschap, samenwerking en communicatie willen versterken.

Klik hier >
om meer te lezen over christel

Christel Hebly​

Christel helpt professionals, teamleiders en teams meer te bereiken met minder moeite. Niet door te focussen op problemen, wel door te versterken wat er al goed gaat. Aandacht voor je meest inspirerende werkervaring zorgt voor zelfvertrouwen, motivatie en energie. 

Christel verzorgt team- en individuele trajecten voor opdrachtgevers binnen onderwijs, dienstverlening en zorg. Naast haar studie Nederlands behaalde ze een bedrijfskundige master en deed verschillende (team)coachopleidingen. Zij heeft zich gespecialiseerd in: werkgeluk, positief leiderschap en stress- en burnoutpreventie.

Klik hier >
om meer te lezen over Henriëtte

Henriëtte van Dort

Henriëtte van Dort-Kramer is een zeer ervaren, allround HR-professional gespecialiseerd in Learning & Development met een master in executive (team)coaching. Zij werkte voor gerenommeerde ondernemingen, zowel in de profit als in de not-for-profit sector. Als senior organisatieadviseur, trainer en coach is zij voortdurend gericht op het mee helpen creëren van een positieve leercultuur en een leerrijke werkomgeving. Zij ondersteunt in het ontwikkelen van teams en medewerkers, het benutten van potentieel en het behalen van de gestelde organisatiedoelen. Henriëtte ondersteunt Performance Happiness bij (executive) coaching en teamcoaching, en is communicatiecoach bij LifeLanguages.

Klik hier >
om meer te lezen over Jan

Jan de Putter

Jan heeft ervaring in diverse managementrollen bij uiteenlopende bedrijven. Hij heeft ervaren dat een goede doelgerichte organisatie belangrijk is, maar niet alles bepalend. Dat er zich onder de waterlijn veel afspeelt wat ook invloed heeft op het resultaat en werkplezier.
Jan is gespecialiseerd in het ondersteunen van organisaties bij leiderschap en (gedrags)verandering door middel van training en coaching voor meer resultaat en meer werkplezier. Daarbij combineert hij zijn enthousiasme voor Life Languages met managementervaring. Hij is gecertificeerd als professioneel coach en voor een methodiek voor gedragsverandering van Ben Tiggelaar, genaamd ‘De Ladder’.

Klik hier >
om meer te lezen over Talitha

Talitha Vlastuin

Talitha is zelfstandig grafisch vormgever. Ze wil haar werk anders doen dan nu vaak de norm is. Het moet en kan duurzamer en eerlijker. Op een manier die de aarde niet kapot maakt, maar juist laat bloeien. Zij werkt met mensen en organisaties die de wereld mooier willen maken. Ze experimenteert met alternatieve manieren van samenwerken en verdienmodellen. Vormen en patronen uit de natuur zijn hierbij haar grote inspiratie.

Ze helpt Performance Happiness met nieuwe content creëren en alle media-uitingen vormgeven in onze huisstijl. 

Mark van Vuuren

Mark is Associate Professor bij de Universiteit Twente. Hij helpt ons de dataset voor Happiness at Work scherp te houden en de gegevens voortdurend te onderzoeken om betrouwbare inzichten te genereren rond relevante onderwerpen.

Nico van Dort

Nico heeft een achtergrond in Economie en Strategisch Marketing (Nima C). Hij heeft uitgebreide ervaring opgedaan in diverse commerciële rollen bij uiteenlopende nationale en internationale organisaties in de software & ICT sector. Actief als gecertificeerd teamcoach en Life Languages communicatiecoach heeft hij een passie voor het ontwikkelen van teams die onderweg zijn in groei naar zelfstandigheid, effectiviteit en verbinding.

Sanne Dijkema

Sanne heeft een achtergrond in sociale psychologie. Naast haar werk voor Performance Happiness is ze Manager HR bij Northwave en richt ze zich op het ontwikkelen van een organisatiecultuur waarin individuele behoefte en het verhogen van teamperformance in balans zijn. Sanne ondersteunt Performance Happiness bij coaching en teamcoaching.

Samenwerkingen

We blijven zelf graag geïnspireerd. Dat doen we door opleidingen te volgen maar ook door duurzame samenwerkingen aan te gaan.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van onze projecten en informatie en tips over hoe je voor jezelf en/of je werknemers werkgeluk kunt stimuleren? Volg ons dan via LinkedIn!