Praktische
tools

Starten vanuit een positieve werkbeleving is vooral een manier van denken. Het helpt om inzichtelijk te maken waar mensen zelf verantwoordelijkheid voor verbetering kunnen nemen. Om dat inzicht snel te krijgen en te zien waar mogelijkheden liggen, beschikken we over een aantal praktische tools. 

De eerste vier hebben we zelf ontwikkeld, en zijn ontstaan vanuit klantvragen. Voor de laatste drie hebben we de rechten en opleidingen om ze in te zetten.

Performance Happiness Koerskaart Werken aan meer geluk in je werk

Roadmap

Koerskaart Werkgeluk

De Koerskaart Wergeluk helpt je het gesprek over prestaties en werkgeluk binnen teams snel en interactief op gang te krijgen. Met 6-8 collega’s bespreek je in 2 uur hoe je je werk beleeft, wat je er zelf aan kunt verbeteren en wie je nodig hebt om stappen te zetten. Iedereen die meedoet komt met actiepunten uit het gesprek. Hang de koerskaart op een centrale plek op, zodat het gesprek en de afspraken een tastbare herinnering zijn. De Koerskaart Werkgeluk is samen met een aantal klanten, De Koers, Radboud Universiteit en de Hogeschool Utrecht ontwikkeld. Deze en andere koerskaarten, als pdf en gedrukte versie zijn, te bestellen op koerskaart.com

Boek Performance Happiness Leidinggeven aan geluk

Boek

Leidinggeven aan geluk

Een boek met tips voor leidinggevenden die prestaties en werkgeluk van medewerkers willen verbeteren. Het boek is gebaseerd op het onderzoek vanuit Oxford en de internationale samenwerking met de partners van iOpener (waar wij er één van zijn). We gebruiken het vaak als ondersteuning in onze trajecten bij klanten maar het is ook los verkrijgbaar.

Performance Happiness Koerskaart Werken aan meer geluk in je werk

SPEL

Werkgelukspel

Het werkgelukspel is een verzameling kaarten met alle aspecten die raken aan werkgeluk. Het spel kan alleen, maar ook heel goed samen gespeeld worden, en de ervaring leert dat je binnen 10 minuten een gesprek hebt over zaken die er echt toe doen. Op de achterkant van de kaarten staan tips en aandachtspunten bij het werken aan verbeteringen.

Je kunt dit spel bestellen voor €15 (ex verzendkosten) door een mail met verzend- en factuurgegevens te sturen naar info@performancehappiness.nl. Je ontvangt het spel dan zo snel mogelijk per post.

Boek Performance Happiness Werkgeluk - Meer plezier in je werk en betere prestaties

Boek

Werkgeluk

We schreven dit boek, omdat veel mensen ons vroegen wat ze zélf konden doen om meer plezier in hun werk te ervaren. Dit boek legt op een laagdrempelige manier uit welke factoren van invloed zijn op werkgeluk, maakt duidelijk hoe je daar zelf invloed op kunt uitoefenen, en staat vol tips en werkvormen om zelf mee aan de slag te gaan. De eerste druk van het boek is uitverkocht, de tweede druk is nu verkrijgbaar.

onderzoek waar
je nu staat en kijk vanuit daar vooruit

Goed werk draait om erkenning geven en ontvangen

Henk-Peter Dijkema,
mede-eigenaar Performance Happiness

Communicatie

life languages

Werken met Life Languages is een integraal onderdeel van de aanpak van Performance Happiness. Het benutten van je potentieel en een bijdrage leveren is een belangrijk vertrekpunt voor werkgeluk; een Life Languages-profiel geeft snel inzicht in je persoonlijke kwaliteiten en voorkeuren. Ook is erkenning ontvangen een belangrijke voorwaarde voor werkgeluk; Life Languages-profielen geven snel inzicht in de manier waarop mensen graag erkenning ontvangen. De combinatie van inzicht in jezelf en anderen maakt Life Languages ook heel geschikt voor teamontwikkeling.

Rapportage

Happiness at Work assessment

Het Happiness at Work assessment is de in Oxford ontwikkelde vragenlijst over werkgeluk. Het is de basis voor de onderzoeken die we binnen organisaties doen. In 10 minuten vul je online de vragenlijst in. Je ontvangt op basis hiervan een uitgebreide rapportage met een beeld van de factoren die jouw werkgeluk beïnvloeden, tips en suggesties die jou kunnen helpen om meer plezier in je werk te hebben en beter te presteren. Dit kan zowel als individu, als in teamverband. Op basis van geanonimiseerde inbreng van minstens 8 mensen kunnen we teamrapportages genereren, geschikt voor vertrekpunt voor teamontwikkeling. Ook maken we overzichten van complete organisaties, inclusief adviezen en tips.

Feedback

i360: feedback voor leiders

Om als leidinggevende te groeien is op het iOpener Institute de i360-tool ontwikkeld. Het is een instrument om zowel van collega-leidinggevenden, je eigen leidinggevende en de mensen die je aanstuurt feedback te krijgen op de vraag: hoe draag ik vanuit mijn rol als leidinggevende bij aan prestaties en plezier van de mensen met wie ik werk? Het blijkt een goede starter voor leidinggevenden, zowel individueel als bijvoorbeeld in managementteams.